Friday, January 21, 2011

Tip-Tip Mengurat Awek !




Hey DAMN betul. Budak IT pejabat i suka gila babi dengan lagu ini. Siap pasang kuat-kuat lagi. I dah naik boring. Lagu Wali band kan?? Tajuk dia CARI JODOH. I jarang dengar lagu Melayu/Indon. Tapi dengar je lagu ni i gelak sorang-sorang! Lirik dia fun!


Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak

Bilang aku aku yang tengah malu

Sama teman-temanku

Karna cuma diriku yang tak laku-laku


Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau



Diorang tu sedang mencari jodoh. Sebab itu layan habis lagu ini. hahahha. Kawan lelaki sepejabat i tak sudah-sudah minta tolong i carikan awek untuk dia. Siap cakap..

"uu, u ada kawan yang lawa-lawa macam u tak?
Kenalkan kat i sorang boleh?"




Ingat i ni AGENSI CARI JODOH KE?? hahhaha. Lelaki selalu malang dalam bab bercinta? Bila putus cinta selalu salahkan perempuan. Kalau dah takde jodoh nak buat macam manakan? Tak elok cari kesalahan orang lain. Tapi salah sendiri tak pernah nampak. Seeloknya kedua-dua redha jelah. Ni tak dah putus cinta pastu, membakar perasaan sendiri.. keluar dengan orang lain semata-mata nak bagi jelous lepas clash. (mesti nak tunjuk "cehh apa ingat aku tak laku ke") haha kelakar.




Jangan salah faham. I tak maksudkan sesiapa. Ini contoh je :P



I nak bagi tips mengurat awek:-






1) Jadilah diri sendiri

Tak payah nak control lawa/macho. Sikit-sikit nak cover. Cool dahlah. Jadi diri sendiri lagi bagus dari jadi orang lain. So jangan hipokrit. Eh lagi 1 Happy-go-lucky tu penting. Ingat mesti ada sense of humour. Tapi jangan asyik nak buat lawak bodoh minta pelempang dah la.



2) Jaga Kebersihan

Penampilan luaran itu penting. Ia melambangkan keperibadian. Kalau kita bersih, orang akan suka. Perempuan 100% tak suka lelaki yang selekeh! Contoh kebersihan yang nak kena jaga :-




  • Mulut : kalau anda smoking, rajin-rajinlah kunyah chewing-gum. Perempuan tak suka lelaki mulut busuk. Kembang tekak. kalau boleh, toksah la merokok…ramai gurl yang i kenal, diorang tak suka lelaki perokok….mulut bau busuk dan bibir jadi hitam semacam…“eeeiii geli i…takselera nak cium….” itu antara komen2 mereka pada orang yang merokok….jadi, cubalah berhenti merokok…kalau u degil nak jadi perokok gak, kalau boleh toksahlah merokok depan mereka…at least tunjukkanlah bahawa anda tetap respect diorang dengan tidak merokok depan diorang. Pastikan makan chewing gum ker atau buat la apa2 yg patut bagi menghilangkan bau rokok yang di hisap



  • Kuku : Kena potong kasi pendek…jangan ada kuku yang hitam… gurl akan geli tengok kuku lelaki hitam semacam jer… lagi 1 tabiat suka menternak kuman kat jari kelingking tu.Selekeh. Simpan taik.

  • Pakaian : kena la kemas sikit… kalau pakai kemeja tu, pastikan kemeja tu bergosok…jangan la kemeja yang baru keluar washing machine berkedut-kedut tu main bedal jer pakai….so, nampak sangat la awak tu pemalas…



  • Janggut : kalau ada misai ker jangggut ke… kena trim selalu… kasi jangan berserabut


3) Kena senyum selalu

Jangan asyik muka ketat je. Senyum la dengan ikhlas….orang yang tak hensem pun, kalau selalu senyum… muka jadi manis… orang suka tengok… banyak kebaikannya kalau suka senyum ni… so, senyumlah selalu. DAMN!


No comments:

Post a Comment

Followers