Friday, January 21, 2011

[Variety] Happy Together S3 w/ Kara & 2AM


Guests: Kara's Gyuri, Seungyeon, Hara, Nicole and Jiyoung, 2AM's Jokwon, Seulong, Changmin and Jinwoon, Jeon Hyeonmu

Two idol groups, male and female, I expect a love line! keke... ^^ They were asked to vote for their favorite member of the other group and both groups got two members with zero votes. They teased Changmin about him saying in another program that his ideal type is Jiyoung, he's so cute being all shy. =P

Next they played a game where in the members will choose which member describes the question most. Sleeping habits, how they act towards the opposite gender, who's the dirtiest member, etc. were all revealed. A really funny and entertaining episode so go go and watch! ^^


Happy Together - Episode 174 w/ English subtitles
[1] [2] [3] [4]

credits: cjkpopsix@youtube

[Variety] 100 Points Out of 100 - Ep1


Teachers: Park Myung Soo, Park Kyung Lim, Tony Ahn, Yoo Se Yun

Students: Simon D, Lee Hong Ki, Lee Hyeon Jin, Minho, Jae Kyung, Son Eun Seo, Min, Song Joong Ki, Eun Hyuk, Sora, NS Yunji, Hyorim.

Some of the students changed from the pilot episode and I'm glad the "expelled" Min is given another chance to join the group again. =)

1st subject is History. They have to name the places in the pictures, copy the position of famous statues, etc. They are graded by the number of badges they have by the end of the show. They also had physical education and lunch break just like a real school does.

A fierce battle on two teams 0n whether they should announce if they are dating or not? Both sides gave their reasons and the team that can justify their stand better will win. I find this argument interesting. Both gave valid reasons and I think it all boils down to how serious the relationship is. If it's just dating for fun, then I don't think there's a reason to announce it at all, but if it's something that you think will soon come to marriage, I think it's good to announce it if people found out instead of denying it.


100 Points Out of 100 - Episode 1 w/ English subtitles
[1] [2]

credits: cjkpopsix@youtube

[Variety] Dream Team - Queen of Queens 2



Dream Team: Jinon and Ricky Kim

Another special episode to have the girls challenge the obstacle race. Who will come out the winner this time?

Girl group - Krystal, Victoria, Bora, Soyu, Lee Boram
All round entertainers - Jang Youngran, Kim Nayoung, Jung Juri, Hong Jinyoung, Hyena,
Girls that can move the earth? - Chu Soyoung, Jeon Sehong, Kang Yebin, Lee Jihye, Kim Jeongmin
Faces of KBS - Park Eunyeong, Eom Jiin, Sori, Oh Nami, Heo Anna

The course they're going through first is risky log bridge, 2nd is spinning stepping stones bridge, 3rd is the tube escape race, 4th is spinning log bridge, 5th rope climbing.



Dream Team - Episode 54 w/ English subtitles

credits: boosaysharingiscaring

*NOTE: Remember to register/log in to boo's blog to access the page.

[Variety] SGB S3 - Episode 9




Star Golden Bell Season 3

Regulars: Ji Suk Jin, Jeon Hyeonmu, Eun Ji Won, Jung Juri, Kim Taehyeon, Jeong Daun, Lee Joon.

Guests: Changmin and Lee Hyeon, Kwanghee, Cheondung, Hyeoncheol, Outsider, etc.

It's the final episode of Star Golden Bell. I'm sad to see this show go, it's a stable show where stars old and new come together to play for scholarship.

They have musical actors on the show, one is about a nun performing in Vegas and the other is about a radio show. Changmin and Lee Hyeon fighting over who is more good looking between them two. =P Kwanghee still held on to his plastic idol image, his change in laughter to make it more masculine is funny, keke... ^^

Lee Joon took over Jeong Daun in Back to Basics, now there's 3 chodings to give the clue, lol! XD For Sherlock Returns, they have to guess who is the real Kim Hyeoncheol among the mascots.


Episode 9 w/ English subtitles
[1] [2]

credits: cjkpopsix@youtube

[Variety] WGM - YongHwa & SeoHyun - Ep39


As the goguma couple continue their meal with Yong's mom, Hyun showed how hard she's trying to impress the mom. They then started giving her the gifts they prepared. Yong gave his mom wine colored sunglasses. And to Hyun's delight, she learned that she likes wine color because her gift for her is a wine colored scarf. She also gave her healthy supplements and a letter that touched Yong's mom.

They then said their goodbye to Yong's mom and walked holding hands to meet Yong's friends. ^^


Sweet Potato Couple - Episode 39 (011511) w/ English subtitles

credits: Korean Rainy Days

[Variety] WGM - NichKhun & Victoria - Ep28


It's Khuntoria's last day in Thailand. They spent the day in the water. First, Khun teaching Victoria how to swim. And next is riding the jet ski. Victoria really loves speed, she's not scared at all of how fast the jet ski was when she's driving. ^^

They ate steak before they finally said their goodbyes to the family. ~



Foreign Couple - Episode 28 (011511) w/ English subtitles
[1] [2]

credits: wild2day@dailymotion

[Variety] Running Man - Ep 22


Host: Yoo Jae Suk
Regulars: Ji Suk Jin, Kim Jong Kook, Haha, Kwang Soo, Song Joong Ki, Gary, Song Ji Hyo, Lizzy.

Guests: Choi Siwon and Kim Min Jong

It's the Christmas special and where do we go most often on Christmas but to shop for toys for the kids. So this episode's location is the toys department store!

For their first game, they were grouped into 3 groups. Each team will have to find the toys that will best fit the category given. Siwon's reactions are daebak! LOL! =P Even Yoo Jaesuk can't help but point out his hand gestures and facial expressions, he's so excited and animated. ^^

For their 1 vs. 10, Kim Min Jong must not realized that the rest of the team are changing their shirts from red colored design to green colored design shirt. While doing that, they had a fake game where Min Jong will judge the others' acting out classic roles he did before. I think it's pretty easy this time for the rest of the team since the there are so many of them.

And for the running game, Jong Kook is in the hiding team this time and Min Jong is in the chasing team, so desperate to get a running ball.


Running Man - Episode 22 w/ English subtitles
[1] [2] [3] [4] [5]

credits: iSUBS forum

Tips Muka Berminyak.

Hehh muka sentiasa berkilau dan melekit sebab berminyak? Lepas itu selalu tekap tisu kat batang hidung sendiri dengan dahi sebab nak minyak itu serap. Terseksa. Muka berminyak memang senang dapat jerawat. Kalau tepek mekap kat muka pun dapat tahan sekejap. I nak bagi tips mudah macam mana nak atasi muka berminyak.

I suka RY Cheng Lin. Dia sangat gorgeous!


Pemakanan

Elakkan makan makanan berminyak. Sebaliknya melebihkan sayuran, buahan dan bijirin.

Pencuci muka

Seeloknya gunakan yang tertulis bebas minyak (oil-free). Jangan seringkali menukar-nukar jenama pencuci muka yang dah sesuai dengan muka. Guna 1 jenis. Buat scrubbing untuk membersihkan liang pori-pori. Liang pori-pori yang tersumbat, kotor dan berminyak senang ditumbuhi jerawat.

Pelembap


Guna pelembab muka dan bedak alas yang mengandungi UV dan bebas minyak (oil-free). Check sebelum beli produk mekap tertera perkataan NON-COMEDOGENIC (tidak menutup liang pori) dan mengandungi AHA (Alpha-Hydroxy Acids). AHA berfungsi dalam menanggalkan sel kulit mati.



Amalkan basuh muka menggunakan air suam, kulit muka akan rasa lebih rileks. Basuh dengan air sejuk membuatkan kulit terkejut. Pernah terbaca ada 1 kebaikan memiliki kulit berminyak iaitu kedutan dan figmentasi muncul lebih lambat berbanding dengan mereka yang memiliki kulit muka jenis lain seperti kulit normal atau kering. Kesimpulannya muka berminyak, kulit lambat kedut? yeke?? hahaha

Tip-Tip Mengurat Awek !




Hey DAMN betul. Budak IT pejabat i suka gila babi dengan lagu ini. Siap pasang kuat-kuat lagi. I dah naik boring. Lagu Wali band kan?? Tajuk dia CARI JODOH. I jarang dengar lagu Melayu/Indon. Tapi dengar je lagu ni i gelak sorang-sorang! Lirik dia fun!


Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak

Bilang aku aku yang tengah malu

Sama teman-temanku

Karna cuma diriku yang tak laku-laku


Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau



Diorang tu sedang mencari jodoh. Sebab itu layan habis lagu ini. hahahha. Kawan lelaki sepejabat i tak sudah-sudah minta tolong i carikan awek untuk dia. Siap cakap..

"uu, u ada kawan yang lawa-lawa macam u tak?
Kenalkan kat i sorang boleh?"




Ingat i ni AGENSI CARI JODOH KE?? hahhaha. Lelaki selalu malang dalam bab bercinta? Bila putus cinta selalu salahkan perempuan. Kalau dah takde jodoh nak buat macam manakan? Tak elok cari kesalahan orang lain. Tapi salah sendiri tak pernah nampak. Seeloknya kedua-dua redha jelah. Ni tak dah putus cinta pastu, membakar perasaan sendiri.. keluar dengan orang lain semata-mata nak bagi jelous lepas clash. (mesti nak tunjuk "cehh apa ingat aku tak laku ke") haha kelakar.




Jangan salah faham. I tak maksudkan sesiapa. Ini contoh je :P



I nak bagi tips mengurat awek:-






1) Jadilah diri sendiri

Tak payah nak control lawa/macho. Sikit-sikit nak cover. Cool dahlah. Jadi diri sendiri lagi bagus dari jadi orang lain. So jangan hipokrit. Eh lagi 1 Happy-go-lucky tu penting. Ingat mesti ada sense of humour. Tapi jangan asyik nak buat lawak bodoh minta pelempang dah la.



2) Jaga Kebersihan

Penampilan luaran itu penting. Ia melambangkan keperibadian. Kalau kita bersih, orang akan suka. Perempuan 100% tak suka lelaki yang selekeh! Contoh kebersihan yang nak kena jaga :-




  • Mulut : kalau anda smoking, rajin-rajinlah kunyah chewing-gum. Perempuan tak suka lelaki mulut busuk. Kembang tekak. kalau boleh, toksah la merokok…ramai gurl yang i kenal, diorang tak suka lelaki perokok….mulut bau busuk dan bibir jadi hitam semacam…“eeeiii geli i…takselera nak cium….” itu antara komen2 mereka pada orang yang merokok….jadi, cubalah berhenti merokok…kalau u degil nak jadi perokok gak, kalau boleh toksahlah merokok depan mereka…at least tunjukkanlah bahawa anda tetap respect diorang dengan tidak merokok depan diorang. Pastikan makan chewing gum ker atau buat la apa2 yg patut bagi menghilangkan bau rokok yang di hisap



  • Kuku : Kena potong kasi pendek…jangan ada kuku yang hitam… gurl akan geli tengok kuku lelaki hitam semacam jer… lagi 1 tabiat suka menternak kuman kat jari kelingking tu.Selekeh. Simpan taik.

  • Pakaian : kena la kemas sikit… kalau pakai kemeja tu, pastikan kemeja tu bergosok…jangan la kemeja yang baru keluar washing machine berkedut-kedut tu main bedal jer pakai….so, nampak sangat la awak tu pemalas…



  • Janggut : kalau ada misai ker jangggut ke… kena trim selalu… kasi jangan berserabut


3) Kena senyum selalu

Jangan asyik muka ketat je. Senyum la dengan ikhlas….orang yang tak hensem pun, kalau selalu senyum… muka jadi manis… orang suka tengok… banyak kebaikannya kalau suka senyum ni… so, senyumlah selalu. DAMN!


Tip-Tip Kurus Dengan SEGERA.!


Dari kiri :- An, kak Khety, Lizz dan Miza



Ambil sarapan pagi

Jangan biarkan perut kosong pada waktu pagi. Sarapan adalah wajib. Kalau pagi perut kosong, makan tengahari pasti akan balas dendam. Kalau sarapan pagi diambil, perut boleh bertahan dan takdelah makan tengahari nanti makan dalam kuantiti yang banyak. Ambil sarapan pagi yang ringan contoh macam biskut cream creaker dengan minuman oat, roti, ataupun kuih muih.

Jangan makan jajan/fastfood

Jajan (makanan ringan) tak bagus untuk kesihatan. Selain menggemukkan, MSG dan bahan pewarna ia sangat merbahaya. Kalau ada terasa macam nak makan ia, pergi berus gigi atau makan gula getah yang berperisa mint! Sebab ia akan membantutkan selera dan melekakan sebab ia liat. Kunyah la sampai 2 3 hari ia tak akan lumat! hehee

Elak minuman bergas

Tahu tak minuman dalam tin yang bergas itu kebiasaan mengandungi 7-8 sudu gula! haaa.. tak percaya? inilah hakikatnya. Memang tak baik untuk kesihatan. Sikit hari lagi boleh dapat kencing manis! tahniah.

Makan sayuran

Lebihkan sayuran dalam pemakanan. Memang sayur tak sedap tetapi ia sangat di perlukan tubuh! Sayur banyak khasiatnya. Lagi pahit ia, semakin bagus. Cuba-cubalah memakan peria katak, atau apa-apa je yang pahit! Ia berkesan!

Kurangkan minyak

Jangan masak dengan minyak yang banyak. Elakkan juga selalu makan yang bergoreng. Minyak masak banyak kolestrol! ia akan lebih cepat membuat berat badan anda naik mendadak pastu susah nak turun balik.

Minum 8 gelas

Air mengurangkan selera makan secara semulajadi dan membantu badan menghapuskan
simpanan lemak di dalam tubuh. Sebelum makan yang berat-berat, cuba minum air, pasti lepas itu tidak akan makan dengan banyak.

Followers