Thursday, November 18, 2010

Sakit !


'WAH SNANG GILER SOALAN NI'

tu la reaksi aku mase mule2 bukak paper add math. mmg snang giler soalan2 die.. aku da epi n excited nk jawab ni.. tibe2.... teng.............. otak aku blank. aku tatau pe nak tulis.. sume bende dlm dunia ni mcm da berenti.. hanya tinggal aku... 10 minit brlalu dn aku msih di situ. xmnulis pon. erm.. rase cam nak nangs. aku tgk kwan aku yg dok tepi aku pon da smpi soalan no 4.. bodonye aku.. tu la yg aku fike mase tu.. aku bangon sambel bawa bekas pensel aku dn gitau cikgu nak gi jmpe cikgu izzah kat bilik kaunseling.. cikgu pon mcm plik.. cikgu panggel aku tp aku wat xtau je. yg aku tau matlamat aku mase tu bilik kaunseling. smpi je kat bilik tu aku jmpe cikgu. aku pon gitau cikgu.. aku tensyen sgt! otak aku tibe2 blank!

'PUKUL BRAPE KAMU TIDO STIAP ARI?'
'KUL 12'
'BANGON?'
'4 PAGI'


smpat amek gamba mase aku ngah tensyen uh. ensem x? haha

cikgu pon geleng2 kpale. anggok2 geleng2 tunduk2 ikot tunjuk. iye2 saye2.. haha so aku pon cite la pelbagai masalah sampingan. termasok pasal dak uia.. aku ckp lagi kat cikgu. aku sunyi. aku mcm bcinta ngan buku je.. aku xnk msj org laen.. tapi aku nak org laen msj ak.. baru la aku reply.. tu pon kalo aku rajen.. pastu cikgu pon glak.. cikgu bagi dorongan kat aku.. dan suh aku amek cuti.. paper2 yg tak amek tu tape la cikgu kate... aku tak amek phys,bio,kim,a.math. jadi sume tu aku dpt kosong waaaaaaaaa aku nak cuti.. nak tenangkan fikiran. aku nak buang sume bende pasal skola.. hati aku sgt tak tnang. aku bkn nak jd mcm aizat yg dulu.. yg org slalu nmpk mrayau2 kat kwsn skolah.. aizat yg org pandang hina.. aku dah mula rasa bahgia kat skola dan aku xnk org mula pndg ngatif kat aku blek.. sumpah aku xnk! aku xde niat pon nak ponteng2 ni.. kwn2 aku pon ckp.. aizat amek jela pekse ni.. jawab je.. kalo tatau tido... tapi aku takleh! siyes takleh! kpale aku ni mcm bom jangka masa yg tinggal tunggu nak mltop je.. patu cikgu ashaari, cikgu bm aku jmpe ngan aku. die pon bagi nasihat dan teguran kat aku.. aku pon trangkn kat die btape letihnye da bape bulan ni asyik bangon kul 4 pagi. aku rse ni la thp maksimum aku. kpale otak aku akhirnye dah meletop kebabommm! pastu die pon kuarkan sesuatu daripada plastik ajaib. kertas yang bercahaya.. aku amek kertas tu sambel tutop2 mate sket sbb silau.. pastu aku tgk markah pekse aku... wahhhhhhhhhhhh!!!!!

BM KERTAS 2:
BHGIAN A= 28/30
BHGIAN B=92/100

aku tanye cikgu. . keputusan sape yg sgt hebat ni haha pasan je... pastu cikgu kate.. kamu plajar cemerlang zat.. tapi ape yg kamu buat skarang ni bkn plajar cmrlang. sy xnmpk kamu sbg plajar cmrlang. aku pon sdih. cikgu normah, cikgu a.math aku pon sdih.. aku rase bsalah plak.. tp aku siyes.. bile aku ckp takleh dat means aku mmg takleh. aku perlu rehat! jd aku pon mintak cuti kat doktor slame 2 minggu.. sbb mase cuti petengahan tahun nanti 2 minggu tu akn pnoh dgn plbagai klas dan motivasi.. jawabnye aku leh mati kalo tak cuti start dari skarang! aku harap org sume fhm.. aku mmg dah pning sgt.. maybe org tgk aku mcm epi je.. tp sbnarnye jaoh di dalam aku sgt menderita.. mencuba untuk berdiri same tinggi, duduk sama rendah dgn org2 yg berjaya... aku arap org sume faham... aku nak rehat...

2 comments:

  1. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete
  2. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

    ReplyDelete

Followers