Thursday, September 24, 2009

Mencari Konklusi!!!

sepanjang tiga tahun aku menetap di bumi serting,pelbagai cerita suka dan duka telah aku lalui.
aku bermula sebagai seorang yang senyap semasa di tingkatan 1 dan berubah dengan drastik semasa di tingkatan 2.

Perubahan aku mengundang ketidakselesaan kepada segelintir rakan2 ku...
aku semakin hari semakin menjadi2 dan perangai aku semakin menjurus ke arah perkara2 negatif. Ramai yang bertanya kepada aku...kenapa aku jadi begini...
bagi aku semua perkara yang terjadi adalah pilihan..dan setiap pilihan yang aku lakukan majoritinya berjaya menarik perhatian orang lain.
Sebenarnya semua perkara yang terjadi itu bukanlah menunjukkan diri aku yang sebenarnya...tujuan aku melakukan setiap perkara ini hanyalah untuk menarik perhatian orang ramai. Kini aku sedar yang setiap perbuatan yang telah aku lakukan selama ini hanyalah mengundang musibah kepada diri aku. Aku di maktab dan di rumah jauh berbeza...perwatakan aku di maktab hanyalah plastik dan tidak menunjukkan diri aku yang sebenar.
Aku ingin semua orang tahu...aku bukanlah seperti yang anda semua sangka selama ini,aku bukan songsang..aku hanya ingin menjauhkan diri aku daripada bercinta semasa sekolah. Aku juga bukanlah peramah seperti di maktab,ketika di rumah aku lebih banyak bersendiri dan sentiasa berada dalam kekalutan.
AKU KINI SEDANG MENCARI KONKLUSI...SETIAP PERMASALAHAN PASTI ADA JALAN PENYELESAIAN.
PERWATAKAN AKU DI MRSM SERTING HANYALAH PLASTIK DAN SEPANJANG AKU BERADA DI BUMI SERTING AKU PENUH DENGAN PENIPUAN!!!

No comments:

Post a Comment

Followers