Saturday, August 22, 2009

inilah impian perkahwinan aku...

kalo dulu aku just tengok orang laen kahwin...
bile slalu sangat tengok...aku pun mulalah berangan
macam mane majlis perkahwinan aku nanti???

aku teringin sangat nak buat majlis persandingan kat KLCC...skunk nih aku tengah kumpul duit
alhamdulillah dah stakat 22 ogos 2009 dah ade RM 7650.00.
aku tau bukan murah nak sewa dewan KLCC...kos sewa dewan tu je dah RM 200,000.
doakan aku supaya mampu untuk mencapai sasaran itu..

Pastu dalam majlis tu aku nak jemput 5000 orang tetamu...n tetamu VIP yg bakal aku jemput termasuklah siti nurhaliza n sultan brunei.
Kek untuk majlis tu plak merupakan kek yg dicipta khas untuk aku n bakal isteri aku..kek tersebut aku nak 3 tingkat n tingkat atas skali disaluti dengan lapisan emas 25 karat.
kosnya dalam RM 80,000.

tapi sebelum tu...kenderaan yg akan membawa aku n bakal isteri aku ke dewan tersebut merupakan kereta kuda...
kereta kuda ni sebiji macam dalam citer cinderella...
kosnya dalam RM 15,000

makanan lak...aku akan sediakan 3 catering yg akan sediakan lebih kurang 25 jenis juadah yg berbeza untuk disajikan kepada 5000 tetamu jemputan...
kos untuk catering je dalam RM 85,000.

pasal hantaran...aku x pikir lagi
tapi aku slalu berangan nak kasi bakal isteri aku nih
set barang kemas Raflesia yg bernilai RM 3.5 juta
mungkin impian ni susah siket untuk dicapai coz mahal sangat.

aku penah gak terpikir...buat apelah aku membazir just untuk kahwin???
bagi aku perkahwinan merupakan pengalaman yg x boleh dilupakan so aku nak majlis aku nanti merupakan wedding of the year...

aku skrang tengah berusaha untuk mengumpul dalam RM 6 juta ringgit...
aku tetapkan dalam tempoh 15 tahun atau kurang aku mesti capai sekurang-kurangnyer RM 4.5 juta.

memang bertuah siapa yg kahwin ngan aku nanti...
aku akan pastikan bahawa segala impian aku ini akan menjadi kenyataan.


biarkan KAMI bersama.

aku mungkin terlalu mementingkan diri sendiri sampai kadang2 tuh terlupe kat kawan2 yg banyak bagi support kat aku sehinggakan aku mampu untuk menjalani kehidupan yang penuh dengan pancaroba ini.

aku x penah ucap terima kasih kat kawan aku kalo diorang dah tolong aku walaupun die tu kawan aku yg paling rapat ngan aku.

So...tetibe jerr terdetik kat hati aku.,apekah kawan aku pernah terkilan kalo2 aku nih cam wat x tau jek kat diorang??? aku x pasti coz x penah tanye diorang.
macam2 kerenah aku diorang layan sampaikan ade yg dah x sanggup nak tegur aku lagi...
dahlah aku nih pelikkk...tapi diorang still kawan ngan aku n trus bagi support kat aku.

Amir Farid...engkaulah kawan paling memahami aku...
walaupun aku penah sakitkan atie ko...ko still accept aku sebagai kawan...
aku slalu x dengar cakap ko...
aku slalu lawan cakap ko...
tapi aku nak ko tahu bahawa
U ARE MY BEST FRIEND!!!

Azimy haji Roby...kite x penah sekepale...
tapi aku tau ko tetap kawan aku...
kite slalu gadoh2...kengkadang sampai aku merajuk...
tapi ko x penah lari dari aku n trus terime aku sebagai kawan...
aku slalu luahkan masalah aku kat ko walaupun aku sebenarnye dah tau yg ko mmg x leyh selesaikan masalah aku...
ko plak slalu bergurau ajak aku wat menda2 x senonoh kat blakang dewan ngan dak F2...
tapi aku still anggap ko sebagai kawan.

Shazleena,Asyraf n Adlan...korang bertige merupakan peneman aku
tatkala aku sedih mahupun happy...
shaz...trima kasih coz menjadi pendengar yg setia...
adlan lak aku nak cakap yg ko mmg pandai menyakitkan hati aku...
lagi2 time ko cube untuk melarikan diri time aku nak kongsi citer pasal aku...
tapi aku x kesah coz time kite happy..ko lah kawan yg maybe
paling rapat ngan aku after jimy.
acap lak...orang yg bile aku tgk muke die aku rase tenang...
walaupun aku dulu penah kutuk ko...
tapi kite x penah bermusuhan...pasal tulah aku sayang ko sebagai kawan aku yg paling best.
KORANG BERTIGE KAWAN AKU YG PALING
HAPPENING!!!

Amir,Jimy,Adlan,Acap n Shaz...aku x nak berpisah ngan korang...
tanpa korang siapelah aku...
untuk Amir...ko merupakan cubemate aku yg paling aku sayang
due tahun kite bersame...

Papepun aku sayang dak kelas aku 3 Al-Haizam...
acap,adlan,syahrul,irfan,
yaya,filzah,dayah,nadia,
paan,aiman,aidil,amirul(ayam),
farah,athira,diana,edd,shira,
jimy,amir,feezul,ummi,
marlisa,shaz n puteri...

AKU SAYANG KORANG SUME...

Biarkan KAMI bersame SELAMANYE

belajar lahh dari pengalaman pertama!!!

bagi orang yg baru masuk alam percintaan maybe setuju ngan apew yg aku cakap nih..
cinta memang complicated...cube korang bayangkan prasaan aku yg sering
dipermaenkan oleh si die...
bengang btol aku bile dapat tahu yg si die sebenarnye adew orang laen.
Kenapa aku mesti dipermaenkan??? Tolong jawab...
bagi sesapew jerr yg penah dipermaenkan...cube korang(temasuk aku) pikir balik ape
yg korang dah buat sampai die mempermaenkan korang(termasuk aku)???


citer nyer camnih...sejak tersebarnye cite2 karut pasal aku si die(****ang)
cube sedaya upaya untuk menjauhkan diri daripade aku...
ingatkan die just nak tutup mulut orang laen so aku cam x kesah sangat arr...
setelah seminggu die wat camnih...aku pun terpikir nape die sampai x nak aku jumpa die..
n nape bile aku jumpe die...die akan kate plizz kite cakap laen kali jekk.???

maka pada tarikh 21 ogos 2009 segala persoalan yg bermain dipikiran aku terjawab...
upenyer dalam diam die ade orang laen...
aku x kesah kalo die x suke aku skalipun...tapi plizz jgn lah wat aku camnih...
x nak cakap ngan aku langsung...(sedih + marah siket)

papepun...skunk nih aku ngan die dah ok lahh...
n aku ngan die pun jadi best fwen cam dulu...
cume sedikit terkilan coz orang laen salah anggap hubungan kami berdua...
mulut tempayan boleh tutup lagi...tapi kalo mulut manusia walaupun lagi kecik daripade mulut tempayan,,,susah betooollll nak ditutup...kalo jahit skalipun stil boleh berbunyi.

untuk orang diluar sane yg rase diri dipermaenkan tuh...x yah laa sedih
coz jodoh pertemuan di tangan tuhan...
kalo dah jodoh x kan lari ke mane.

ape2 pon...just nak cakap...kite hidup penuh dengan cabaran...
kalo kite dipermaenkan...itu merupakan satu pengajaran n pelajaran bagi orang2 mude terutamanye yg baru berkapel(1st time) supaye hubungan seterusnye lebih baek dari yg sekarang nih...kawan aku ade cakap yg kalo kite dipermaenkan...
baek kite tinggalkan jerw die...kalo kite x tinggalkan die nanti kite yg merana...
si die yg mempermaenkan kite x ade ape2 coz die dah berpunye n kite lak trus bersendirian n mengejar sesuatu yg kite sendiri dah tau x kan dapat.

DALAM DUNIA KUMBANG BUKAN SEEKOR DAN BUNGA BUKAN SEKUNTUM
JAGALAH DIRI ANDA SEBAIKNYERR
SEBELOM ANDA DIPERMAENKAN...N DIKECEWAKAN!!!

Friday, August 21, 2009

Result Trial MARA 2009

10 ogos sampai 14 ogos merupakan hari yg amat penting bagi aku.
Klau x dapat A utk Science ngan Math..susahlah aku nak gi PKP.
walaupun aku capai sasaran nak dapat 6A 2B..tapi aku still x puas hati coz markah yg aku target x kesampaian.
kalo ikutkan aku nak dapat A nutuk subjek Bahasa Melayu,english,sejarah,geografi,kemahiran hidup n science..maknenye aku target math ngan pai dapat B...

bile kuar result sebenar upenye subjek yg aku dapat A ialah seperti berikut:

1.Pendidikan Agama Islam
2.English
3.Mathematics
4.Science
5.Geografi
6.Sejarah

coclusionnyerr Bahasa Melayu ngan Kemahiran Hidup merupakan due subjek yg aku dapat B...

papepon aku bangga glerr coz math ngan science aku dapat A!!!

Saturday, August 8, 2009

kenape die buat aku cam nih???

assalamualikum..
this is the first time i have a blog for this year...(last year already have a blog)

so i would like to share all my story excluding my secret...(jgn jeles)

b4 this aku just suke2 kat someone...but now the true love have come to me..mmg best bile kite dapat org yg kite admire..tp bile kite dtakdirkan tuk berpisah...its really hard to accept it..kan?

sebenarnye citer die like this..

mase die first time dtg kat serting..the first word that i said/described about this person is...(just guess) malas nak tulis...

x sangka selepas five months die kat serting finally aku dapat mencurahkan segala isi hati ku kat die...(time tu mmg best)

macam everyday is sunday...or having a cloud 9

tapi skunk sejak ex die masuk campo...abis all the relationship betweem me n the person had broken...sedih glerr

aku gadoh ngan ex die gler2 punye...
mmg kurang ajar lah ex die...macam org yg paling sial penah aku jumpe(kawan aku pun cakap cam tuh)...because of this pergaduhan...banyak hubungan telah terputus...antara aku ngan die...antare die ngan ex die n antare die ngan sorang lagi dak f4...(x boleh kasitau name)...

aku dah banyak kali minx maap kat die..but why die x nak maafkan aku...
bak kate david archuleta...tell me WHY???

dulu aku anggap die sebagai org yg paling aku syg..
but now die lah org yg paling aku ???entahlah coz x rase pape...

dah lahh aku pun malas nak tulis lagi...x de idea daa.
nanti kalo ade lagi citer best pasal diri ku ini...akan ku sebar2kan

Followers