Tuesday, December 8, 2009

Plajar PMR 2009!!!!

salam...dah lama aku x post ape2 berita
huhu
trasa rindu plak kat korunk yg slalu bace post2 aku!

pertama skali aku nak mitak maap coz aku nyer pc rosak so jarang2 arr boleh post citer2 baru...pastu laptop plak anta kedai,ble amik abg aku plak nak gune..tanpa segan silu dye trus bawak balik universiti...
aku hanya boleh skali-skale jek bukak pc itupon kat cc!!!
lupe plak nak kasitau yg aku skunk nih tgh menunggu result PMR 2009..oopppsss
bukan aku sowang je tapi sume kwn2 aku n bukan kwn2 aku yg amik PMR2009!
doakan kejayaan kami ekkk...
mase 9 dis arie tuh aku jumpa ngan pakteh aku coz dye gi bersidang kat putrajaya untuk tetapkan gred kite...hasilnye.:
berdasarkan kepada persidangan yg telah brlgsung pada 3 dis arie tuh gred A bg matapelajaran
PMR telah ditetapkan..berikut adalah keputusannye:
BM...65
BI....75
MATH...80
SCIENCE...55
KHB...80
PAI...85
SJRH...80
GEOG...85
ramai mungkin tidak brape nak suke ngan subjek math,sjrah,geo n pai coz gred tuh tinggi sgt!!!
PAPEPON DOA JELAH KAT TUHAN!!!

Tuesday, November 17, 2009

Kawan or Lawan ?

sehingga kini aku masih lagi ragu2 untuk bertegur dgn si dia.
walaupun di asrama kami satu bilik tetapi selepas satu peristiwa yg agak memalukan...
hubungan kami semakin terjejas.(walaupun satu bilik tapi lebih sebulan x bertegur)

aku pun x pasti sama ada nak trus x layan dye atau cuba tegur dye walaupun hanya untuk beberapa saat.
kalau aku tegur dye...apew yg dia akan buat??? entahlerr

Aaarrrggghhhh...
sakitnya nak menanggung siksa ini...
aku tau salah aku tapi...plizzz laa jgn wat aku cam nih!!!

kita kawan bukan lawan!!!

Friday, November 6, 2009

love you always

walaupun kite x mungkin bersama tapi aku pasti yang cinte kite berdue akan kekal selamanya. pertemuan aku dengan kamu sememangnya tidak dirancang...dan pertemuan aku dengan kamu juga sememangnya tidak diduga. aku masih teringat kepada kata2 yg aku luahkan semasa pertama kali terlihat kelibat dirimu di mrsm serting, dan aku masih ingat tarikh kamu masuk ke mrsm serting iaitu 10 februari 2009.

tetapi pada waktu itu aku masih tidak mempunyai perasaan terhadap kamu sehinggalah sesuatu yang amat pelik dan aku mesti menerima keadaan ini...iaitu aku didatangi seorang lelaki yg juga rapat dengan aku dan bertanyakan aku satu soalan. aku hanya mampu terdiam apabila soalan tersebut diajukan kepada aku, perasaan terkejut dan tidak percaya mula menyerang diri ini. jadi untuk mendapat kepastian soalan ini aku pun mencari number telefon kamu dan bertanyakan soalan yg sama kepada diri kamu.

sungguh tak disangka, hanya dengan perbualan telefon hubungan kita menjadi semakin rapat dan setiap hari aku menelefon diri kamu sebanyak 4 atau lima kali dan perkara ini berlanjutan selama sebulan sehinggalah kamu pulang ke mrsm serting kerana hendak menjadi ldp. kini perhubungan kite semakin renggang gara2 hubungan kite diketahui orang lain. apepun ade baiknya juga kalau kita tidak terlalu rapat kerana hanya akan menimbulkan syak dan wasangka orang lain sahaja.

aku kini semakin dewasa untuk membezakan apa yg baik dan yang buruk...tidak lagi seperti dulu semua tingkah laku aku adalah di luar batas kawalan dan sentiasa menyalahi etika. aku kini sudah menjalani kehidupan seperti insan lain, aku kini ingin hidup sendiri tanpa diganggu oleh mana2 insan yg cuba untuk mengganggu diri aku. aku inginkan ketenangan dalam kehidupan bukannya kepayahan yg sering aku lalui di mrsm serting. aku kini sudah meninggalkan mrsm serting dan hanya menunggu keputusan pmr...semoga berjaya dalam pmr dan seterusnya dapat sambung belajar di mrsm taiping atau tgb.

walaupun kita x mungkin bersama lagi, tetapi aku ingin kamu tahu yang aku sentiasa mencintai diri kamu tak kira apa pun yg terjadi!


Thursday, October 15, 2009

PMR da abiss!

penantian selama 3 tahun akhirnya berakhir...
aku selamat menduduki pmr 2009...
bagi aku...pmr kali nih x susah or senang...
btw aku leh wat sume paper
semoga segala usaha n titik peluh aku terbayar ngan 8A!!!

Thursday, September 24, 2009

Mencari Konklusi!!!

sepanjang tiga tahun aku menetap di bumi serting,pelbagai cerita suka dan duka telah aku lalui.
aku bermula sebagai seorang yang senyap semasa di tingkatan 1 dan berubah dengan drastik semasa di tingkatan 2.

Perubahan aku mengundang ketidakselesaan kepada segelintir rakan2 ku...
aku semakin hari semakin menjadi2 dan perangai aku semakin menjurus ke arah perkara2 negatif. Ramai yang bertanya kepada aku...kenapa aku jadi begini...
bagi aku semua perkara yang terjadi adalah pilihan..dan setiap pilihan yang aku lakukan majoritinya berjaya menarik perhatian orang lain.
Sebenarnya semua perkara yang terjadi itu bukanlah menunjukkan diri aku yang sebenarnya...tujuan aku melakukan setiap perkara ini hanyalah untuk menarik perhatian orang ramai. Kini aku sedar yang setiap perbuatan yang telah aku lakukan selama ini hanyalah mengundang musibah kepada diri aku. Aku di maktab dan di rumah jauh berbeza...perwatakan aku di maktab hanyalah plastik dan tidak menunjukkan diri aku yang sebenar.
Aku ingin semua orang tahu...aku bukanlah seperti yang anda semua sangka selama ini,aku bukan songsang..aku hanya ingin menjauhkan diri aku daripada bercinta semasa sekolah. Aku juga bukanlah peramah seperti di maktab,ketika di rumah aku lebih banyak bersendiri dan sentiasa berada dalam kekalutan.
AKU KINI SEDANG MENCARI KONKLUSI...SETIAP PERMASALAHAN PASTI ADA JALAN PENYELESAIAN.
PERWATAKAN AKU DI MRSM SERTING HANYALAH PLASTIK DAN SEPANJANG AKU BERADA DI BUMI SERTING AKU PENUH DENGAN PENIPUAN!!!

Thursday, September 17, 2009

SELAMAT HARI RAYE!!!

aku nak mintak maap kat korang sume...
kalo2 aku ade wat salah...
Amir Farid plizz maafkan aku,...aku tau aku banyak wat salah kat ko.

aku tau ko x suke ngan perangai aku...tapi plizz jangan wat aku camnih.

aku skunk nih lonely...sume x nak kawan ngan aku.

aku bosan,rase baek aku mati.

Saturday, August 22, 2009

inilah impian perkahwinan aku...

kalo dulu aku just tengok orang laen kahwin...
bile slalu sangat tengok...aku pun mulalah berangan
macam mane majlis perkahwinan aku nanti???

aku teringin sangat nak buat majlis persandingan kat KLCC...skunk nih aku tengah kumpul duit
alhamdulillah dah stakat 22 ogos 2009 dah ade RM 7650.00.
aku tau bukan murah nak sewa dewan KLCC...kos sewa dewan tu je dah RM 200,000.
doakan aku supaya mampu untuk mencapai sasaran itu..

Pastu dalam majlis tu aku nak jemput 5000 orang tetamu...n tetamu VIP yg bakal aku jemput termasuklah siti nurhaliza n sultan brunei.
Kek untuk majlis tu plak merupakan kek yg dicipta khas untuk aku n bakal isteri aku..kek tersebut aku nak 3 tingkat n tingkat atas skali disaluti dengan lapisan emas 25 karat.
kosnya dalam RM 80,000.

tapi sebelum tu...kenderaan yg akan membawa aku n bakal isteri aku ke dewan tersebut merupakan kereta kuda...
kereta kuda ni sebiji macam dalam citer cinderella...
kosnya dalam RM 15,000

makanan lak...aku akan sediakan 3 catering yg akan sediakan lebih kurang 25 jenis juadah yg berbeza untuk disajikan kepada 5000 tetamu jemputan...
kos untuk catering je dalam RM 85,000.

pasal hantaran...aku x pikir lagi
tapi aku slalu berangan nak kasi bakal isteri aku nih
set barang kemas Raflesia yg bernilai RM 3.5 juta
mungkin impian ni susah siket untuk dicapai coz mahal sangat.

aku penah gak terpikir...buat apelah aku membazir just untuk kahwin???
bagi aku perkahwinan merupakan pengalaman yg x boleh dilupakan so aku nak majlis aku nanti merupakan wedding of the year...

aku skrang tengah berusaha untuk mengumpul dalam RM 6 juta ringgit...
aku tetapkan dalam tempoh 15 tahun atau kurang aku mesti capai sekurang-kurangnyer RM 4.5 juta.

memang bertuah siapa yg kahwin ngan aku nanti...
aku akan pastikan bahawa segala impian aku ini akan menjadi kenyataan.


biarkan KAMI bersama.

aku mungkin terlalu mementingkan diri sendiri sampai kadang2 tuh terlupe kat kawan2 yg banyak bagi support kat aku sehinggakan aku mampu untuk menjalani kehidupan yang penuh dengan pancaroba ini.

aku x penah ucap terima kasih kat kawan aku kalo diorang dah tolong aku walaupun die tu kawan aku yg paling rapat ngan aku.

So...tetibe jerr terdetik kat hati aku.,apekah kawan aku pernah terkilan kalo2 aku nih cam wat x tau jek kat diorang??? aku x pasti coz x penah tanye diorang.
macam2 kerenah aku diorang layan sampaikan ade yg dah x sanggup nak tegur aku lagi...
dahlah aku nih pelikkk...tapi diorang still kawan ngan aku n trus bagi support kat aku.

Amir Farid...engkaulah kawan paling memahami aku...
walaupun aku penah sakitkan atie ko...ko still accept aku sebagai kawan...
aku slalu x dengar cakap ko...
aku slalu lawan cakap ko...
tapi aku nak ko tahu bahawa
U ARE MY BEST FRIEND!!!

Azimy haji Roby...kite x penah sekepale...
tapi aku tau ko tetap kawan aku...
kite slalu gadoh2...kengkadang sampai aku merajuk...
tapi ko x penah lari dari aku n trus terime aku sebagai kawan...
aku slalu luahkan masalah aku kat ko walaupun aku sebenarnye dah tau yg ko mmg x leyh selesaikan masalah aku...
ko plak slalu bergurau ajak aku wat menda2 x senonoh kat blakang dewan ngan dak F2...
tapi aku still anggap ko sebagai kawan.

Shazleena,Asyraf n Adlan...korang bertige merupakan peneman aku
tatkala aku sedih mahupun happy...
shaz...trima kasih coz menjadi pendengar yg setia...
adlan lak aku nak cakap yg ko mmg pandai menyakitkan hati aku...
lagi2 time ko cube untuk melarikan diri time aku nak kongsi citer pasal aku...
tapi aku x kesah coz time kite happy..ko lah kawan yg maybe
paling rapat ngan aku after jimy.
acap lak...orang yg bile aku tgk muke die aku rase tenang...
walaupun aku dulu penah kutuk ko...
tapi kite x penah bermusuhan...pasal tulah aku sayang ko sebagai kawan aku yg paling best.
KORANG BERTIGE KAWAN AKU YG PALING
HAPPENING!!!

Amir,Jimy,Adlan,Acap n Shaz...aku x nak berpisah ngan korang...
tanpa korang siapelah aku...
untuk Amir...ko merupakan cubemate aku yg paling aku sayang
due tahun kite bersame...

Papepun aku sayang dak kelas aku 3 Al-Haizam...
acap,adlan,syahrul,irfan,
yaya,filzah,dayah,nadia,
paan,aiman,aidil,amirul(ayam),
farah,athira,diana,edd,shira,
jimy,amir,feezul,ummi,
marlisa,shaz n puteri...

AKU SAYANG KORANG SUME...

Biarkan KAMI bersame SELAMANYE

belajar lahh dari pengalaman pertama!!!

bagi orang yg baru masuk alam percintaan maybe setuju ngan apew yg aku cakap nih..
cinta memang complicated...cube korang bayangkan prasaan aku yg sering
dipermaenkan oleh si die...
bengang btol aku bile dapat tahu yg si die sebenarnye adew orang laen.
Kenapa aku mesti dipermaenkan??? Tolong jawab...
bagi sesapew jerr yg penah dipermaenkan...cube korang(temasuk aku) pikir balik ape
yg korang dah buat sampai die mempermaenkan korang(termasuk aku)???


citer nyer camnih...sejak tersebarnye cite2 karut pasal aku si die(****ang)
cube sedaya upaya untuk menjauhkan diri daripade aku...
ingatkan die just nak tutup mulut orang laen so aku cam x kesah sangat arr...
setelah seminggu die wat camnih...aku pun terpikir nape die sampai x nak aku jumpa die..
n nape bile aku jumpe die...die akan kate plizz kite cakap laen kali jekk.???

maka pada tarikh 21 ogos 2009 segala persoalan yg bermain dipikiran aku terjawab...
upenyer dalam diam die ade orang laen...
aku x kesah kalo die x suke aku skalipun...tapi plizz jgn lah wat aku camnih...
x nak cakap ngan aku langsung...(sedih + marah siket)

papepun...skunk nih aku ngan die dah ok lahh...
n aku ngan die pun jadi best fwen cam dulu...
cume sedikit terkilan coz orang laen salah anggap hubungan kami berdua...
mulut tempayan boleh tutup lagi...tapi kalo mulut manusia walaupun lagi kecik daripade mulut tempayan,,,susah betooollll nak ditutup...kalo jahit skalipun stil boleh berbunyi.

untuk orang diluar sane yg rase diri dipermaenkan tuh...x yah laa sedih
coz jodoh pertemuan di tangan tuhan...
kalo dah jodoh x kan lari ke mane.

ape2 pon...just nak cakap...kite hidup penuh dengan cabaran...
kalo kite dipermaenkan...itu merupakan satu pengajaran n pelajaran bagi orang2 mude terutamanye yg baru berkapel(1st time) supaye hubungan seterusnye lebih baek dari yg sekarang nih...kawan aku ade cakap yg kalo kite dipermaenkan...
baek kite tinggalkan jerw die...kalo kite x tinggalkan die nanti kite yg merana...
si die yg mempermaenkan kite x ade ape2 coz die dah berpunye n kite lak trus bersendirian n mengejar sesuatu yg kite sendiri dah tau x kan dapat.

DALAM DUNIA KUMBANG BUKAN SEEKOR DAN BUNGA BUKAN SEKUNTUM
JAGALAH DIRI ANDA SEBAIKNYERR
SEBELOM ANDA DIPERMAENKAN...N DIKECEWAKAN!!!

Friday, August 21, 2009

Result Trial MARA 2009

10 ogos sampai 14 ogos merupakan hari yg amat penting bagi aku.
Klau x dapat A utk Science ngan Math..susahlah aku nak gi PKP.
walaupun aku capai sasaran nak dapat 6A 2B..tapi aku still x puas hati coz markah yg aku target x kesampaian.
kalo ikutkan aku nak dapat A nutuk subjek Bahasa Melayu,english,sejarah,geografi,kemahiran hidup n science..maknenye aku target math ngan pai dapat B...

bile kuar result sebenar upenye subjek yg aku dapat A ialah seperti berikut:

1.Pendidikan Agama Islam
2.English
3.Mathematics
4.Science
5.Geografi
6.Sejarah

coclusionnyerr Bahasa Melayu ngan Kemahiran Hidup merupakan due subjek yg aku dapat B...

papepon aku bangga glerr coz math ngan science aku dapat A!!!

Saturday, August 8, 2009

kenape die buat aku cam nih???

assalamualikum..
this is the first time i have a blog for this year...(last year already have a blog)

so i would like to share all my story excluding my secret...(jgn jeles)

b4 this aku just suke2 kat someone...but now the true love have come to me..mmg best bile kite dapat org yg kite admire..tp bile kite dtakdirkan tuk berpisah...its really hard to accept it..kan?

sebenarnye citer die like this..

mase die first time dtg kat serting..the first word that i said/described about this person is...(just guess) malas nak tulis...

x sangka selepas five months die kat serting finally aku dapat mencurahkan segala isi hati ku kat die...(time tu mmg best)

macam everyday is sunday...or having a cloud 9

tapi skunk sejak ex die masuk campo...abis all the relationship betweem me n the person had broken...sedih glerr

aku gadoh ngan ex die gler2 punye...
mmg kurang ajar lah ex die...macam org yg paling sial penah aku jumpe(kawan aku pun cakap cam tuh)...because of this pergaduhan...banyak hubungan telah terputus...antara aku ngan die...antare die ngan ex die n antare die ngan sorang lagi dak f4...(x boleh kasitau name)...

aku dah banyak kali minx maap kat die..but why die x nak maafkan aku...
bak kate david archuleta...tell me WHY???

dulu aku anggap die sebagai org yg paling aku syg..
but now die lah org yg paling aku ???entahlah coz x rase pape...

dah lahh aku pun malas nak tulis lagi...x de idea daa.
nanti kalo ade lagi citer best pasal diri ku ini...akan ku sebar2kan

Followers